Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як можна легко схуднути в піст: поради дієтолога

Днями розпочався Великодній піст – найсуворіший з чотирьох на рік. 40 днів заборонено їсти м’ясо, рибу, яйця, тваринні жири і молоко. Однак імунологи проти таких обмежень. Як же правильно очиститися і водночас не нашкодити здоров’ю, розповість кореспондент телеканалу “Україна” Ірина Камінська.

Морква, яблуко, горіхи і курага – це заряд натуральних вітамінів на весь день, який готує на сніданок Олександра Жицька, дієтолог, пише Сьогодні.
“Коли ми в салатику або в смузі об’єднуємо овочі і фрукти, то нашому організму не доводиться так швидко підвищувати рівень глюкози в крові. Піст навчає усвідомленості в харчуванні, тому що коли ми виключаємо якийсь продукт з раціону, нам доводиться кожного разу задумуватися, що ми кладемо до рота”.
Олександра радить їсти маленькими порціями і частіше. Не вгамовувати почуття голоду хлібом і солодощами.

“На час посту м’ясо і рибу можна замінити білками рослинного походження, вони містяться в цільних злаках, бобових і горіхах”, – говорить Ірина Камінська, кореспондент.

Імунолог Борис Скачко не радить у період застуд повністю відмовлятися від тваринної їжі.
Якщо людина буде вживати велику кількість рослинної їжі, її об’єм збільшується автоматично, і так ми можемо отримати здуття живота”.

Не варто сприймати піст як суворе обмеження в їжі, кажуть священнослужителі.

“Це час, який ми повинні присвятити роботі над своєю душею, над своїм духовним життям. Давайте зосередимося на тому, щоб навчитися любити і прощати. Я думаю, що це буде найбільший і найкращий плід посту”, – розповідає архімандрит Лаврентій, блаженніший Михайлівського Золотоверхого монастиря.

А ще цей час можна використовувати для подолання згубних звичок, кинути курити або зменшити час перебування в соціальних мережах.

zakarpatpost.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.