Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Більше клітковини – менше захворювань серця



Ризик виникнення серцево-судинних захворювань або ішемічної хвороби серця неухильно зменшується зі збільшенням у раціоні нерозчинної, фруктової та рослинної клітковини. У Великобританії проаналізували дані здорових людей з шести електронних баз даних із США, Європи, Японії та Австралії щодо наявності в їхньому раціоні клітковини.
Дані показали, що ризик виникнення серцево-судинних захворювань (ССЗ) або ішемічної хвороби серця (ІХС) неухильно зменшується зі збільшенням у раціоні нерозчинної, фруктової та рослинної клітковини. Що стосується розчинної клітковини, зниження ризику ІХС було більш інтенсивним, ніж ризику ССЗ; що стосується злакової клітковини, зниження ризику розвитку ІХС було більшим, ніж зниження ризику ССЗ. Цікаво, що з підвищенням вживання кількості клітковини на 7 г на добу ризик як ССЗ, так і ІХС значно зменшувався. Зазначивши, що збільшення у раціоні клітковини пов'язано зі зниженням ризику ССЗ та ІХС, автори дослідження стверджують, що отримані дані підтверджують рекомендації щодо необхідності збільшення кількості клітковини в раціоні.

zhyvyaktyvno.org





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.