Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До України запустять потяг з Чехії та Словаччини

Словаччина провела інспекцію технічних можливостей відкриття залізничного маршруту Ужгород-Кошице з подальшим продовженням його до Братислави та Праги.
Про це каже речник словацьких залізничників Томаш Ковач, пише Mukachevo.net.
Укрзалізниця та Державна залізнична компанія Словаччини заявили про спільний інтерес щодо відкриття пункту перетину кордону Матьовце–Павлово з метою залізничних пасажирських перевезень.
"Метою цього проекту є забезпечення залізничного сполучення з Кошице до Ужгорода та наступного ширшого сполучення Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава-Прага", – розповів Томаш Ковач.
Також розглядаються два варіанти вирішення питання сполучення між Ужгородом та Кошице. Перший варіант - це приїзд потягу з Ужгорода до Матьовце по широкій колії, а потім у Матьовце потрібно побудувати спеціальну інфраструктуру для адаптації вагонів під європейську колію.
Інший варіант – це побудова 11 км європейської колії до Ужгорода.
Укрзалізниця планує сполучення з країнами Балтії (Вільнюс-Рига-Таллінн) через Мінськ. Зараз ведуться активні переговори з білоруськими колегами. Зараз ціна на авіаквиток до країн Балтії становить 2500-3000 грн.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.