Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Коли в Україну прийде справжня весна і якою вона буде: прогнози синоптиків

Цього року весна в Україну має прийти «в нормальні терміни». Про це розповів начальник Українського гідрометеорологічного центру України, передає Ukr.Media.

Він пояснив, що «весна — це перехід середньої добової температури через 0 градусів у бік підвищення. Причому, стійкий перехід». І попередив: «Такого переходу в найближчі 2 тижні ми не очікуємо».

В той же час синоптик розповів про те, що, «виходячи з тенденцій, які є, швидше за все, весна прийде в нормальні терміни — на півночі України цей перехід здійснюється в середині березня, а на півдні України — ще раніше».

Глава Гідрометцентру також відзначив: «Враховуючи, що за останні 20-25 років не відбулося серйозних змін температури березня місяця порівняно з попередніми періодами, то, швидше за все, весна не буде швидкою з швидким наростанням температури. Вона трохи затягнеться».

За прогнозами ж народного синоптика Леоніда Горбаня, навіть з настанням календарної весни набагато тепліше не стане. Остаточно морози підуть з території України ближче до кінця березня.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.