Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

10 порад, які допоможуть вам відрізнити якісну річ від підробки

Коли ми йдемо в магазин за новою сукнею, сорочкою або будь-яким іншии одягом, ми хочемо купити якісну річ, яку можна носити довго і яка збереже свою форму. Але в дійсності одяг сідає і рветься вже після першого прання.
Щоб ви могли розпізнати річ поганої якості прямо в магазині, Тутка зібрав для вас 10 порад, які допоможуть вам не витратити гроші даремно.

1. Перевірте якість бавовни, стиснувши її в кулаці



Візьміть ділянку тканини і міцно стисніть її в кулаці на кілька секунд, потім відпустіть. Якщо тканина стала схожа на зім’ятий папір, значить, її обробили спеціальною речовиною, щоб річ тримала форму. Такий одяг втратить свій вигляд і перетворюється в ганчірку вже після першого прання.

2. Потягніть шви, щоб побачити прогалини

Вироби гарної якості мають часті стібки і щільні шви. Спробуйте злегка потягнути зшиті деталі: якщо шов розповзається, то перед вами халтура.

3. Уникайте відкритих блискавок

реклама
Намагайтеся купувати одяг з металевими блискавками, закритими планочкою: вони самі надійні і довговічні. Відкриті пластмасові блискавки часто ламаються і є ознакою низької якості практично в будь-якому виробі.

4. Перевірте, щоб одяг мав достатній підгин

У штанів і спідниць повинен бути великий підгин, до 4 см. На блузках, сорочках і футболках — трохи менше (близько 2 см). Якщо підгину немає зовсім або його місце просто прошито стібком, то, швидше за все, перед вами виріб низької якості.

5. Злегка потягніть тканину

Знову ж, якісна тканина завжди тримає форму. Візьміть частинку сукні або спідниці і потягніть її, потім відпустіть. Якщо тканина втратила форму, то перед вами дешевий і неякісний матеріал.

6. Переконайтеся, що довжина блискавок збігається

Застібки на сукнях, спідницях або будь-якому іншому одязі повинні мати однакову довжину, бути рівними і підходити один до одного за кольором.

7. Зверніть увагу на етикетку

Натуральні тканини, такі як бавовна, шовк і вовна, — міцні і краще протистоять зношенню, ніж синтетичні. Але 100 % бавовна може швидко сідати після прання. Тому варто вибирати одяг з домішкою (5-30 %) штучних тканин (віскоза, поліестер, нейлон тощо). Такі речі не витягнуться і прослужать вам набагато довше.

8. Переконайтеся, що шви і нитки збігаються

Уважно огляньте малюнки і колір ниток. Якщо малюнки та візерунки на одязі не збігаються, а шви зроблені нитками іншого кольору, то це явна ознака того, що одяг був зшитий поспішно. При виробництві такого виробу, швидше за все, думали не про якість, а про кількість.

9. Перевірте гудзики і петлі для гудзиків

При виробництві підробки або неякісної речі часто не звертають уваги на дрібні деталі. Тому перед покупкою обов’язково огляньте гудзики і петлі. Переконайтеся, що гудзики надійно пришиті, а нитки не стирчать. Отвори повинні бути щільно обшиті і акуратно, з рівним швом, прорізані.

10. Подивіться на фарбу в місцях вигинів

Якщо фарба на ручках, ремінцях або застібках виглядає збляклою або залишається на місцях вигинів, то це ознака низької якості речі. Те ж саме, якщо одна частина виробу виглядає світліше або темніше від всього іншого. Така фарба буде поступово линяти і втратить свій колір вже після декількох праннів.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.