Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Призов 2018: кого відправлять служити в АТО

Строковий призов до збройних сил пройде навесні і восени цього року. Весняний призов стартує 1 квітня і закінчиться в кінці травня, пше politeka.

З 18 років українці мають право йти в армію за власним бажанням, а в 20 років – обов’язковий призов в армію. Згідно ст. 23 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» термін служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти; 12 місяців – для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра.
Згідно зі словами представників Генштабу України, юнаки, призвані в армію в 2018 році, не будуть допускатися на лінію фронту в зоні АТО.
 
Як зазначив Марк Андрусяк, який обіймає посаду заступника начальника Генштабу, цей момент прямо прописаний у військовій доктрині України. У цьому документі сказано, що солдати строкової служби потрапляють під дію принципу неучасті в бойових операціях.
Виняток становлять лише ті, хто висловить особисте бажання відправитися на передову. Причому спочатку солдат все одно повинен буде пройти учебку, і лише потім може підписати контракт зі збройними силами. Звичайно, якщо в країні буде оголошена чергова хвиля мобілізації, то призовники можуть бути відправлені в зону проведення антитерористичної операції.
Зараз в зоні проведення АТО служать 100% контрактників. Вимоги до кандидатів для служби за контрактом: вік від 18 до 60 років (для жінок – від 18 до 50 років). При цьому у кандидата має бути відсутня судимість за вчинення тяжких злочинів.
Також майбутній військовий повинен мати базову середню освіти і бути придатним до служби за станом здоров’я. Остаточний висновок про придатність кандидата за медичними показаннями може дати тільки військово-лікарська комісія. При цьому ті громадяни, які отримали негативний висновок, можуть пройти повторний медогляд тільки через 5 років.
Контрактники мають право на збереження робочого місця, посади і середнього заробітку, якщо вони прийняті за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на термін до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.
Військовослужбовці та члени їх сімей забезпечуються службовими житловими приміщеннями, що відповідають вимогам житлового законодавства. З цією метою в кожній військовій частині формується фонд службового житла. Відзначається також, що на даний момент проходить узгодження законопроект щодо виплати грошової компенсації за найм житла особам рядового, сержантського і старшинського складу.
Після завершення першого контракту (в тому числі шестимісячного), військовослужбовці, які продовжили термін служби, можуть безкоштовно отримати вищу освіту без відриву від військової служби (заочно).




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.