Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Медики дали поради, як стати довгожителем

Медики стверджують, що у кожного є шанс стати довгожителем. Втім, відразу обмовимося, що живуть довго на планеті небагато.

Так, до 90-річчя доживає всього одна людина з 5 000, а віковий ювілей святкує один з 20 000.
Медики пояснюють, що головне не кількість років, а збереження якомога більше фізичної і розумової активності. Про те, як досягти подібного результату, і піде розмова.
Мотивуємо
Як правило, вважається, що старіти людина починає після 40 років, коли велика частина людей відчувають втому і нездужання.
Але у фізіологічного старіння є закономірності. Так, швидкість, з якою людина старішає, безпосередньо залежить від того, наскільки інтенсивні метаболічні процеси.
Звідси напрошується висновок: чим раніше етап, коли ви почнете піклуватися про своє здоров’я, тим швидше буде отримана відстрочка від маразму.
Дивимося оптимістично
Доказовим шляхом вчені з’ясували, що оптимізм дасть можливість продовжити життя на роки. Причина в тому, що оптимістично налаштовані люди простіше переносять стресові ситуації. Вони набагато рідше стикаються з інсультом або інфарктом міокарда.
До того ж люди похилого віку, що залишаються веселими, більш товариські, ніж їх ровесники, але з іншим характером. Завдяки оптимізму люди можуть відчувати свою затребуваність. Та й в особистому житті у них більше шансів обзавестися новими знайомствами.
Гігієна і режим
Для того щоб забезпечити собі довголіття, треба не забувати про свою зовнішність: стежити за станом зубів, волосся, шкіри. Медики нагадують, що якщо вони стали погіршуватися, то є ризик виникнення хронічних хвороб. Також необхідно дотримуватися оптимального режиму дня. Підкреслимо, що робота на знос або неробство з принципу не роблять життя тривалішим.
Вкрай важливо постійно і добре висипатися: поки людина спить, організм виробляє мелатонін, який уповільнює процеси старіння.
Харчуємося правильно
З віком потреби організму зазнають змін. У зв’язку з цим коригуванню підлягає і раціон харчування.
Харчування в зрілому віці треба зробити менш рясним і калорійним. Однак це не означає, що в старості треба дотримуватися певної дієти. При складанні раціону треба враховувати особисті уподобання, беручи до уваги і захворювання, якщо такі є.
Як вважають фахівці, для довголіття необхідно вживати кисломолочні продукти, рибу жирного сорту макрелі, лосося, оселедця, тунця, насіння і горіхи. Не зайвими на столі будуть ягоди, овочі і фрукти темного кольору.
Відмовляємося від шкідливих звичок
Ті, хто стверджують, що кавказькі жителі вживають щодня спиртне, а тому довго живуть, неабияк лукавлять. Так, вживають. Але помірно і не міцний алкоголь, а пару келихів червоного виноградного вина. Це є досить непоганим засобом, щоб підтримувати фізичну і розумову активність.
Рухаємося
Гіподинамія призведе до безлічі проблем, які торкнуться найважливіших органів – серце, судини, травну і дихальну системи.
Крім того, дуже серйозно страждає опорно-руховий апарат.
Набір зайвої ваги можна порівняти з прямою дорогою до процесів порушення обміну речовин, проблем з ендокринною системою, цукрового діабету 2-го типу і багатьох неприємностей у здоров’ї.
Напружуємо розум
Фахівці довели, що серед тих, хто має вищу освіту, більше довгожителів, ніж серед інших соціальних груп. Причина не в тому, що люди з освітою відповідально ставляться до свого здоров’я. Справа в тому, що вони. Незважаючи на вік, продовжують займатися освоєнням нових знань і інтенсивно це використовують.
Реалізуючись соціально
Для того щоб праця допомогла продовжити життя, вона повинна дійсно бути в радість. Тобто людина повинна отримувати задоволення від результатів своєї праці. Також треба щоб в роботі було якомога менше рутини. Відзначимо, що серед довгожителів багато фахівців, що освоїли суміжні професії.
Підтримка родини
Зберегти здоров’я на довгі роки можливо в родинному затишку та комфорті, відчуваючи постійну підтримку рідних.
Наявність сім’ї з онуками і правнуками надає життю людей похилого віку окремий сенс. Вони хочуть зберігати бадьорість, щоб не стати тягарем, а допомагати в міру можливості близьким.
На закінчення відзначимо, що довгожительством можна вважати не лише кількість прожитих років. До нього треба віднести хорошу пам’ять, пристойну фізичну форму, активний розум, оптимізм в погляді на світ, соціальну затребуваність.
В принципі якщо грамотно і систематично над цим працювати, то цього може домогтися кожна людина.






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.