Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

ЗНО-2018: стали відомі строки, предмети та рівні

Український центр оцінювання якості освіти розпочне реєстрацію для участі в зовнішньому незалежному тестуванні в 2018 році 6 лютого. Реєстрація триватиме до 19 березня, а зміни в реєстраційні дані можна буде вносити до 30 квітня.

Здійснити реєстрацію можливо за допомогою сервісу "зареєструватися", розміщеному на офіційному сайті Центру оцінювання testportal.gov.ua.

Першим обов'язковим предметом є українська мова, другим обов'язковим предметом учасник може вибрати або математику, або історію України.

Третій обов'язковий предмет вибирається із запропонованого переліку предметів, за якими буде проводитися тестування (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія).

Особа, яка успішно пройшла реєстрацію, отримає від регіонального центру сертифікат зовнішнього тестування, інформаційний бюлетень і реєстраційне повідомлення.

Дані документи будуть направлені випускникам поточного року в установу, в якій вони навчаються, а випускникам минулих років і учням (слухачам, студентам) професійно-технічних, вищих навчальних закладів - за адресою, вказаною при реєстрації.

Учасники антитерористичної операції, особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і які не мали можливості зареєструватися в основний період, зможуть з 3 до 21 травня зареєструватися для участі в додатковій сесії.

Крім випускників шкіл, в 2018 році зовнішнє тестування з української мови та літератури будуть проходити учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році отримають повну загальну середню освіту.

Таким учасникам результати тестування зараховуватимуться як оцінки державної підсумкової атестації для їх атестата про повну загальну середню освіту.

У 2018 році за англійської, іспанської, німецької та французької мов уперше будуть тести двох рівнів складності: В1 і В2, а також вони будуть включати частину "Розуміння мови на слух": прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Тест рівня В2 складатимуть випускники 2018 року, які хочуть зарахувати результат тестування з іноземної мови як оцінку за державну атестацію і вивчали цю мову на профільному рівні.

Крім того, в 2018 році введено адаптовану процедуру проведення зовнішнього тестування для осіб, які використовують в навчанні шрифт Брайля.

Апробація відбудеться під час додаткової сесії з української мови і літератури, математики, історії України.

Реєстрація для участі в апробації буде відбуватися з 6 лютого по 19 березня за стандартною процедурою.

Учасники апробаційної тестування отримають результати за шкалою 100-200 балів і зможуть використовувати їх під час вступу до установ вищої освіти.

У той же час як оцінка за державну підсумкову атестацію за шкалою 1-12 балів результати апробаційної тестування не зараховуватимуться.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій заявляє, що зовнішнє незалежне тестування з російської мови було скасовано у зв'язку з невеликим попитом на нього.

"У зв'язку з тим, що обсяг замовлень на даний тест був невисокий. Російська мова стоїть на ряду з іншими мовами, які є у України, зокрема польською, угорською, румунською та молдовською, за якими у нас тестування не походить. Просто приведено в відповідність з іншими мовами ", - сказав Карандій.

У попередніх роках в список предметів на вибір абітурієнта ще входила російська мова.

Джерело 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.