Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вступив у силу закон, який торкнеться кожного українця

Сьогодні вступив в силу закон, що дає трирічну відстрочку на обов’язкове встановлення лічильників споживачам природного газу

В Україні вступив в силу закон №2260-VIII “Про внесення змін до закону України” Про забезпечення комерційного обліку природного газу “про порядок встановлення лічильників споживачам природного газу”.

Вчора документ опублікували в офіційному виданні “Голос України”.

Відповідно до закону, лічильники на газ потрібно встановити не до початку 2018 го, а до 1 січня 2021 року. На це не витрачатимуть гроші місцевих бюджетів. Якщо користувач сам встановив лічильник на квартиру – йому компенсують витрати за рахунок тарифу на розподіл газу.

Діючий до цього закон “Про комерційний облік природного газу” вимагав від постачаючих газ компаній встановити лічильники газу для тих домогосподарств, які використовують газ лише для приготування їжі, станом на 1 січня 2018 г. При цьому в законі не було визначено, які саме лічильники газу повинні бути встановлені – індивідуальні або загальнобудинкові, що призводило до ситуації, коли оператори газорозподільних мереж масово встановлювали загальнобудинкові лічильники, а мешканці будинку в результаті платили не за фактично спожитий квартирою газ.

В зв’язку з цим законом фізособам, які самостійно встановили лічильники на газ протягом 2018 року, відповідна компенсація буде зроблена протягом 12 місяців.

Оператори газорозподільної мережі тепер не мають права припиняти поставки газу в будинок, якщо його співвласники відмовилися від лічильника на всю будівлю. Порядок відповідної компенсації встановить Кабінет міністрів.

Джерело 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.