Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Коли і як потрібно вакцинувати дітей: календар щеплень в Україні-2018

З приходом епідемії кору вічне протистояння батьків, які виступають за вакцинацію дітей та проти неї спалахнуло з новою силою. Однак незважаючи на недовіру до системи охорони здоров'я, за останній час зафіксовано сплеск бажаючих вакцинуватися. МОЗ попереджає населення, що вакцинація населення допоможе попередити захворювання і опублікувало календар профілактичних щеплень.

В Україні діє календар щеплень, затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я України у 2015 році. Він розроблений у відповідності з європейськими стандартами вакцинації. Згідно з календарем, дітям роблять щеплення за визначеним графіком, а в дорослому віці рекомендується оновлювати не рідше, ніж раз на 10 років.
Коли і як потрібно вакцинувати дітей: календар щеплень в Україні-2018

Щеплення від кору, який зараз активізувався в Україні, входить в список обов'язкових і робиться 2 рази: в 6 місяців та в 6 років. Вакцина комбінована - вона також діє проти паротиту ("свинки") і краснухи.
Якщо з якихось причин графік вакцинації порушений, то тільки лікар повинен визначити, коли найкраще робити потрібне щеплення.
Джерело 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.