Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

9 січня - Степана. Навіщо сьогодні зерно рахувати та монети у воду кидати

9 січня православні вшановують великомученика Степана. Сьогодні дівчата ворожать на зерні та змивають тугу з серця. Щоб захистити будинок від злих сил навколо будинку ставили осикові кілки, а щоб тварини не хворіли, їх напували водою зі сріблом.
9 січня за опадами визначають, яким буде майбутній врожай.
9 січня - Степана. Навіщо сьогодні зерно рахувати та монети у воду кидати Іванка Чабанюк access_time 4 години тому
Сьогодні, 9 січня, православні вшановують святого великомученика Степана. За легендою, він був архідияконом. Його стратили через віру. У цей день, 9 січня, дівчата ворожать на швидке заміжжя. Роблять це так: розсипають зерно і перераховують. Якщо випадає парне число, значить, цього року дівчині вдасться знайти пару. Якщо залишилася одна зернина, то заміж дівчина вийде нескоро.
Також в цей день змивали тугу з серця. Для цього ставили 12 колів в полі. Їх розміщували у формі круга, а потім лили воду в середину. А щоб захистити будинок від всякої нечисті, господар в цей день забивав навколо будинку осикові кілки. Вірили, що вони не впустять у будинок зло.
Вірять, якщо в день Степана напоїти тварин водою з відра, в якому була срібна монетка, то вони весь рік будуть здоровими. Також 9 січня слідкують за погодою. Кажуть, якщо у цей день на деревах видно іній - чекай багатого врожаю зерна. Мороз 9 січня також обіцяє урожайний рік. А от снігопад на Степанів день віщує багатий урожай ягід та грибів Якщо 9 січня туман стелиться над дорогами, то чекайте потепління. Якщо вночі місяць червоний, то скоро випаде сніг.

Посилання на джерело: https://vsim.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.