Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чому зима в Україні тепла і коли чекати на моризи і сніг

Новий рік Україна зустрічала без снігу, а грудень 2017 року оновив кілька температурних рекордів країни. Однак це не всі зміни, які відбуваються з погодою в Україні в останні 30 років.
“В Україні, як і в усьому світі, починаючи з 80-х років минулого століття, почалося відчутне зростання річної температури повітря. За цей період середня температура найхолодніших місяців зросла на 2-2,5 градуси. Значно скоротилася тривалість зимового періоду, сама зима стала іншою. Як правило, це нестійкий сніговий покрив, який то з’являється, то сходить”, – розповів директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в інтерв’ю “Радіо Свобода“, інформує “Народна Правда“.
При цьому синоптик відзначає, що “на території України середньорічна температура підвищується навіть швидше, ніж в цілому в середньому по території земної кулі”. При цьому тенденції свідчать про те, що триває стрімке зростання температури.
“За будь-яких умов весна прийде раніше, ніж це було ще 30-40 років тому, але не слід виключати дуже короткочасного повернення зимового характеру погоди, пов’язаного з випаданням снігу і морозами”, – зазначив Микола Кульбіда.
Крім цього, в Україні можливі і інші природні аномалії і рекорди, як це буває влітку, коли практично на всій території України температура досягає 40-42 градуси тепла.
Нагадаємо, снігопади та морози в Україні ще попереду, однак найближчим часом їх очікувати не варто, повідомив начальник українського Гідрометцентру Микола Кульбіда. Він не виключає, що снігопади можуть накрити країну навіть в березні, додавши, що точну дату, коли прийдуть морози та налетить сніг, поки визначити складно, але це не відбудеться протягом двох найближчих тижнів.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.